Diverse

Vælg det rigtige jakkesæt til anledningen


Har du ligesom mange andre også ofte undret dig over hvilket jakkesæt du skal have på. I denne artikel kan vi give dig den hjælp du behøver, til at vælge dit næste jakkesæt, ved at guide dig i hvad du kan vælge imellem.

Jakkesæt er som oftest til mænd og er et sikkert valg til det ofte lidt mere stilfulde event. Der er dog en masse ting man bør tænke på udover jakkesættet. Hvilken skjorte passer til? Er lejligheden måske ikke hel så fin, kunne man eventuel tage en T-shirt indenunder. Tager man skjorte indenunder skal det også klargøres, hvordan slipset skal bindes, altså hvilken slipseknude der skal bruges. Selv når du så har fundet det flotte jakkesæt du ønsker, er der også nogle valg der skal tænkes over. Her skal du have taget stilling til om du skal have det som et skræddersyet jakkesæt, et made-to-measure eller et konfektionsjakkesæt.

Hvad kan jeg bruge til et jakkesæt?

Skjorte

Der findes mange forskellige slags skjorter. Her skal man vælge så det passer i farvesammensætningen. Ydermere bør man også tjekke op på ting som forskellige typer stof, syninger, mønstre og som også gør mere end man tror, nemlig skjortens krave.

Vest

Vesten bæres ofte til finere selskaber. Vesten bør som udgangspunkt være identisk i farve, stof og mønster som jakken du bærer. Og som alt andet slags tøj findes der her også et stort udvalg.

T-shirt

En T-shirt bruger man ofte under jakken til selskaber hvor man normalt ville møde op i en polo eller en skjorte.

Slips

Slipset er meget ofte set. Slipset kan ofte give det sidste touch at stil. Dog skal man have undersøgt hvad der findes og hvad der passer godt til en. Herudover også hvilke knuder der passer godt til hvad.

Butterfly

Ligesom et slips, vælger mange også at tage et butterfly på i stedet. Et butterfly er ofte set i meget fine selskaber, som gallaselskaber eller sådan noget.

Guide til jakken!

Hvordan skal et jakkesæt sidde

Den helt afgørende faktor ved et jakkesæt er størrelsen og hvordan jakkesættet i det hele taget passer på din krop. Det fedeste jakkesæt i verden er nemlig ikke så fedt, for ikke at sige grimt, hvis det ikke passer til din kropsform. Har du købt et konfektionsjakkesæt i en butik eller på nettet som ikke passer dig, så få opsøgt en skrædder og få det syet til! Som sagt er det vigtigste at jakkesættet sidder perfekt. Det kan godt være en dyrere investering men heldigvis kan du tage et lån til jakkesættet her.

Det næste spørgsmål er så hvordan du kan skønne at jakkesættet sidder godt, og dermed også hvad du skal være opmærksom på når du er i butikker og prøver jakkesæt.

Hvor lang skal jakken være?

Ofte kan man kigge på størrelsesguider på nettet. Dog er det tit misvisende da det ofte er helt individuelt hvordan jakkesættet passer lige netop på din krop. Så fremfor at stole på en størrelsesguide på nettet anbefales det, at du prøver jakken i virkeligheden og har nedenstående i tankerne.
Enden af jakken, når du står oprejst med armene ned langs siden, skal gerne nå midten af din håndflade, ikke længere eller kortere!

Hvordan skal jakken være henover skuldrene?

Det er også meget vigtigt, at jakken sidder rigtigt henover skuldrene. Her gælder samme regler som når man skal finde ud af hvordan en skjorte skal passe; der hvor syningerne der markere skiftet mellem skuldre og ærmerne, skal være ved kanten af dine skuldre. Hvis skiftet af syningerne sidder for tæt på din hals har du et for stramt jakkesæt, og omvendt, har du et for løst jakkesæt.

Hvor lange bør ærmerne være på jakken?

Når du står, oprejst og er i en afslappet tilstand bør ærmerne på din jakke ende lige et par centimeter fra punktet hvor din tommelfingerknogle stopper. For mange er det et umuligt job at finde. Her ville det derfor være en god idé og investering, at få denne detalje skræddersyet.

Hvordan skal jakken sidde henover dit bryst?

Skal du handle på nettet og går efter en størrelsesguide, skal du måle dig henover brystet og lede efter den størrelse dit bryst nu engang er. Dog er det altid en god idé at prøve jakkesættet og være kritisk. Hvis jakken er for lille, vil det være nemt at se da man så vil kunne fornemme jakken trækker i den øverste knap. Som hovedregel siger man, at jakken skal ”slappe af” når knappen er lukket.

 

Afslutningsvist ønskes du held og lykke i dit projekt med at finde det rigtige jakkesæt, til lige netop dig!

Diverse
Husk at overholde alle krav til stævner og arrangementer
Diverse
Havearbejde giver god motion
Diverse
Kaffeelskerens Guide til Silkeborg: 5 Uundværlige Cafeer
There are currently no comments.