Fitness

4 veje til at bevare træningsmotivationen


Vi kender det måske alle. Vi køber træningstøj og står topmotiveret nede i træningscenteret de første par uger og stepper, løber, løfter håndvægte og sveder. Træningen føles sjov og spændende, men pludselig vil en mur ramme dig, og det kniber med lysten til at komme afsted. Vi har samlet en række tips til, hvorledes du kan bevare motivationen.

Sæt din træning højt på prioritetslisten
Er din hverdag presset, og føles dagene korte, er det nødvendigt at prioritere tiden til netop træning, hvis du fortsat vil opnå regelmæssig motion.
Lav derfor nogle faste træningsaftaler med dig selv, hvor du beslutter dig for at overholde dem, på samme måde som du ville overholde en kaffeaftale med en veninde. Tag også en snak med familien om dit valg af prioritet, således de forstår dig og samtidig kan hjælpe dig med at finde tiden til træning.

Sæt dig et realistisk, men ambitiøst mål
En stor motivationsfaktor kan være at sætte sig et mål inden for en given tidsperiode. Det kan eksempelvis være, at du gerne vil kunne løbe 10 kilometer fremfor 5 kilometer. Måske du gerne vil deltage i et maraton eller lignende. Sæt dig nogle delmål frem for at satse for stort. Hellere realistisk, men stadig ambitiøst.

Sæt det sociale i spil
At finde en træningsmakker kan også være yderst motiverende. Det sociale kan vise sig at have en rigtig stor værdi for din træning og vedholdenhed i stedet for, at du kun har dig selv at ”slæbe rundt med”. Find ud af, hvilken type træningsmakker, du har brug for. Skal det være én, der presser dig til det yderste? En god veninde, som du ser alt for lidt? Eller måske én, der passer på samme niveau som dig selv?

Forbered dig
En god måde at forberede sig mentalt på til træning, er ved at lægge træningstøjet frem på sengen, så det ligger klart til, du kommer hjem fra arbejde, eller klar på gulvet til du vågner om morgenen og lige kan springe i og ud på en morgenløbetur. På den måde forpligter du dig selv i at motionere, og du undgår overspringshandlinger.
Lav også et træningsprogram, du kan gå efter, når du træner. Det kan også bevare motivationen, og du har nemmere ved at gå direkte i gang med træningen.

Fitness
Få mere gang i træningen med en træningsmakker
Fitness
Derfor burde du dyre motion
Fitness
4 fejl kvinder ofte begår i fitnesscenteret
There are currently no comments.