Fitness

Skal du vælge styrketræning eller cardio?


Egentlig behøver du ikke vælge, om det skal være styrketræning eller cardio. Du kan sagtens kombinere dem, men hvis du primært motionere for at tabe dig, så vil cardio være det mest optimale. Jo højere du får pulsen op, des hurtigere pumper blodet rundt i kroppen. Det gør, at du vil forbrænde mange kalorier. Er du derimod ude efter en mere markeret eller tonet krop, så vil det være styrketræningen, som du skal vælge. For at få mest muligt ud af din træning, kan det være en god støtte at have et træningsprogram. På den måde kan du også følge med i din egen udvikling.

Fordele og ulemper ved konditionstræning

Konditionstræning kan være rigtig mange ting alt lige fra svømning til cykling og løb. Med konditionstræning vil du få pulsen op og mærke sveden dryppe af dig.

Fordele:

  • Du vil opnå en bedre kondi og derved komme i bedre form
  • Det er den bedste konditionsform ift. et vægttab

Ulempe:

  • Ved f.eks. løb er der stor risiko for skader

Fordele og ulemper ved styrketræning

Styrketræning forbindes ofte med store pumpede fyre som løfter tunge vægte. Det er dog ikke kun for pumpede fyre, men også for kvinder som gerne vil have en mere tonet krop. Ved styrketræningen belastes små muskler, det kan være overarm eller underarm. Hvor man ved løb har gang i de helt store muskelgrupper.

Fordele:

  • God træningsform til at holde fedtprocenten nede
  • Der er langt højere efterforbrænding end ved cardio

Ulempe:

  • Træning med for tunge vægte kan give skader

Den mest optimale løsning for din træning er både at dyrke cardio og styrketræning. På den måde vil du både få en bedre kondition og få større og stærkere muskler. Det er vigtigt, at du restituerer mellem dine træningspas, så du ikke overbelaster dine muskler som kan give dig skader.

Fitness
Sådan kommer du godt i gang med træningen
Fitness
Få mere gang i træningen med en træningsmakker
Fitness
4 fejl kvinder ofte begår i fitnesscenteret
There are currently no comments.