Fitness

4 fejl kvinder ofte begår i fitnesscenteret


Fitnesscenteret er blevet en fast del af rigtig mange menneskers hverdag – det er der selvfølgelig mange gode grunde til. Hvem vil for eksempel ikke gerne have en smækker-lækker krop til bikinisæsonen? Og med de utroligt mange sundhedsmæssige fordele forbundet med en god træning er det ikke overraskende, at det er noget flere og flere gør i deres hverdag.

Gennem de senere år, hvor fitnessbølgen er skyllet ind over landet, er det i mange tilfælde mændene, der har været de første til at fokusere på denne del af kroppens sundhed. Men i de senere år er flere og flere kvinder begyndt at se fordelene ved ikke blot at dyrke kardio-træning, men også tilføje styrketræning til deres rutine.

Det er en rigtig god idé – men desværre begår vi kvinder stadig mange ”begynderfejl” i fitnesscenteret, så her får du mine forslag til, hvordan du hurtigere kan komme i mål med dine træningsmål.

1.   Løfter for lette vægte

Fra naturens side er vi kvinder ikke blevet foræret den samme muskelmasse som mænd. Men det skal ikke være årsag til, at vi ikke kan løfte lidt tungere, end jeg generelt ser kvinder gøre.

Rigtig mange gange vælger kvinder den letteste vægt, eller noget deromkring. Det er der reelt ikke nogen god grund til – vi kan sagtens tage de tungere vægte med lidt færre gentagelser. Så tippet her er, at du skal finde den vægt, der passer til dine evner og ikke bare nøjes med den letteste hver gang. Så vil du opbygge muskler, som både gøre dig stærkere, men også hjælper din forbrænding.

2.   Ubalancerede træningsrutiner

Den oftest begåede fejl i et fitnesscenter, både af mænd og kvinder, er at man fokuserer for meget på en enkelt muskelgruppe. Det kan være du gerne vil arbejde på dine mavemuskler, og du derfor har perioder, hvor du kun træner maven.

Det er aldrig en god idé, da du så glemmer andre dele, og på den lange bane er det ofte ensbetydende med skader og manglende resultater. Da hele kroppen arbejder sammen, er du derfor nødt til at træne hele kroppen for at få de bedste resultater.

3.   Manglende fokus på næring i din træning

Mænd drikker ofte proteinshakes og indtager andre kosttilskud, både før og efter hård fysisk træning. Det er en rigtig god idé, da musklerne skal bruge næringen til at genopbygge og kroppen til at restituere.

Grunden til at kvinder ikke indtager så mange kosttilskud er svære finde, men det kunne måske forklares med at de, i mange tilfælde, ikke træner for at blive store som mænd. Det skal ikke være grunden til at undlade at give din krop den nødvendige næring.

Hos Jala-helsekost.dk kan du finde en masse gode kosttilskud, både til din træning, men også bare til dig, der vil sikre at din krop får den rigtige mængde af de rette næringsstoffer til hverdag, så du får energi til at opnå alle dine mål.

4.   Glemmer målene med træningen

Der er rigtig mange ting, der kan forstyrre din træning. Telefonopkald, beskeder, TV og samtalen med veninderne kan alt sammen fjerne fokus fra din træning.

Selvfølgelig kan det forstyrre både kvinder og mænds træning, men desværre ser jeg oftest kvinder sludre i længere tid eller sidde med deres telefoner i fitnesscenteret. Det fjerner fokus fra målene for din træning, og din træning bliver absolut ikke bedre (eller hurtigere gennemført), hvis du lader dig distrahere hele tiden. Så overvej om du skulle tage til flere holdtræninger, eller om du skulle finde en sjovere træningsrutine, så du kan holde fokus hele vejen.

Hvis du ikke kan finde motivationen, eller har kæmpet alt, hvad du kan for at opnå mål med din træning, men ikke er nået dertil, er der heldigvis stadig hjælpe at hente. Hos Cerix.dk kan du få hjælp til alverdens kosmetiske indgreb og deres eksperter kan hjælpe dig sikkert i mål med dine skønhedsmål, så du ikke skal svede og knokle hele vejen.

Fitness
Sådan styrker du din krop til dit arbejde
Fitness
Bliv din egen ekspert
Fitness
Sådan kan du nemt komme i gang med hjemmetræningen
There are currently no comments.