Fitness

3 gode tips til bedre styrketræning


Opnår du din daglige motion på cyklen til og fra arbejde eller ved at lege med hunden i haven? – men ville du ønske, at du kunne slæbe dig selv ned i det nærmeste fitnesscenter og holde ved? Mange begår de samme fejl, når de vælger at komme i form, og musklerne skal tones.
Nedenfor har vi samlet 3 tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du træner og inden træning. Er du klar over disse ting, vil du have større sandsynlighed for at opnå en succesoplevelse ved din træning.

Vedholden og stærk

Det er ikke et spørgsmål om at være stærk fysisk, men mentalt og have en solid vilje og lyst til at gennemføre din træning. Det handler om at få vendt dine tanker fra den hyggelige og nemme løsning, til den svære men sunde tilgang. Sofaen kan hurtigt være årsag til, at vi styrer udenom den daglige træning i en presset hverdag, men det handler om at være vedholden og undgå overspringshandlinger. Men hvordan?

Først og fremmest er det en god idé at finde en træningsmakker, som du kan motiveres sammen med og som kan sikre dig, at I kommer afsted. For det andet handler det om at gøre træningen til en vane, så du til sidst ikke tænker over, at du skal finde tid og overskud til det, men at det bliver en sjov ting at komme afsted.

Er der dage, hvor tiden er mere presset end andre, kan du slippe godt afsted med nogle simple øvelser hjemme på stuegulvet med hjælp fra håndvægte. Se mere her.

God kost

Vil du se resultater og mærke en forandring på krop og muskler, kræver det en del mad og kostomlægning også selvom, at du har et mål om et vægttab.
Faktisk bør du spise mere end du plejer, da du forbrænder en del under træning. Men selvom du skal spise mere end normalt, handler det ikke om at spise ekstra med kalorier.
Tag et kig på nettet efter en kalorieberegner, så du kan få et indtryk af, hvor lidt og hvor meget du egentlig kan tillade dig at spise.

Tænk smart når du træner

Få mest muligt ud af din træning ved at lave øvelser, der involverer flere muskelgrupper på én gang. Find inspiration og træningsprogrammer på nettet eller få en instruktør nede i fitnesscenteret til at hjælpe dig. Ved at sammensætte et program, der passer til dine mål og styrke, vil du få meget mere ud af dine øvelser og se hurtigere resultater.

Fitness
Kom ud og rør dig – også når du har travlt
Fitness
Sådan kommer du godt i gang med træningen
Fitness
4 veje til at bevare træningsmotivationen
There are currently no comments.