Fitness

Hjemmetræning: tips til køb af løbebånd


For mange er løbetræningen lig med løb i kedeligt og koldt vejr eller et ildelugtende fitnesscenter. En langt bedre løsning for mange er i stedet at have et løbebånd derhjemme, hvilket har flere fordele – du sparer blandt andet tid og holdes ikke tilbage af dårligt vejr. Er du nysgerrig på muligheden for hjemmetræning med et løbebånd, får du her et par gode råd med på vejen.

Det kan være svært at finde både tid og motivation til at komme i gang med løbetræningen. Løb er dog en af de mest effektive træningsmetoder, hvor adskillige muskler stimuleres og konditionen med garanti forbedres. Derfor er løbetræningen også værd at investere i – hvad enten du er nybegynder, let øvet eller professionel. Med et løbebånd til hjemmetræning sparer du tid og kan samtidigt tilpasse træningen til din hverdag. Når du ser på løbebånd, bør du tage højde for følgende generelle punkter – derudover kan du få mere information om løbebånd her.

  • En passende motor. Der findes løbebånd med forskellige motorer, der hver passer til forskellige grader af træ Generelt gælder det, at en DC-motor er tilstrækkelig til begynderniveau og den moderate træning, hvorimod det bliver nødvendigt med den noget kraftigere AC-motor hos professionelle løbere eller hvis flere personer hyppigt skal bruge løbebåndet. AC-motoren er dyrere end DC-motoren, men kommer løbebåndet eksempelvis til at være i brug mere end 3 timer dagligt, bør du vælge AC-motoren, da kvaliteten og kapaciteten er mere egnet til hyppig brug.
  • Kend dine behov. Årsagerne til at investere i et løbebånd kan se vidt forskellige ud – for nogle handler det om genoptræning, for andre om normal løbetræning eller måske professionelt lø Der findes løbebånd designede til hver af disse formål – tjek derfor, at løbebåndet, du har øje på, matcher dit specifikke behov, så du får hvad du har brug for og samtidigt ikke betaler alt for meget for funktioner og kapacitet, der ikke er relevant i din situation.
  • Find passene funktioner. Når først du har klargjort dine behov, handler det om at finde et løbebånd, hvis funktioner kan matche dine behov. Eksempelvis er tophastigheden og muligheden for stigning vigtige til intervalløb og styrketræning, hvorimod løbebåndets overflade og mulighed for sænket hastighed er essentielle for genoptræ
Fitness
Kom ud og rør dig – også når du har travlt
Fitness
Få mere gang i træningen med en træningsmakker
Fitness
4 veje til at bevare træningsmotivationen
There are currently no comments.