Artikler

10 julegaveidéer til fitnesstypen


Julen nærmer sig med hastige skridt, og vi skal alle sammen snart i gang med de helt store gaveindkøb. Jeg har derfor besluttet mig for at lave en top 10 liste over de mest populære produkter og redskaber inden for fitness, der egner sig eminent som julegave.

Top 10 listen er lavet i en prismæssig rækkefølge, så de billigste julegaver står øverst, og de lidt mere eksklusive af slagsen kommer længere nede.

Rigtig god fornøjelse!

#1 – Proteinpulver

Proteinpulver fås i rigtig mange forskellige smagsvarianter, mærker og blandinger. Den helt klassiske whey proteinpulver er et af markedets mest populære produkter, og den egner sig godt til nybegyndere såvel som øvede.

Hos Bodylab.dk kan finder du den populære Whey 100 proteinpulver, som de forhandler en et utal af smagsvarianter og mængder. Du kan vælge alt lige fra blåbær, banan og jordbær til karamel, chokolade og neutral.

#2 – Hulahopring med vægt

Hulahopringen er fantastisk til at styrke ens udholdenhed og koordinationsevne. Den kan nemt bruges i hjemmet, da den ikke fylder meget, og man kan hurtigt hive den frem og komme i gang med hjemmetræningen.

Hulahopringe med vægt er blevet voldsomt populære herhjemme i Danmark i løbet af de senere år, og det er nærmere reglen end undtagelsen at eje sådan en, hvis man går op i fitness. Hvis den person, du leder efter julegave til, ikke allerede ejer sådan en hulahopring, så kunne det være et rigtig godt bud.

#3 – Håndvægte

Her på tredjepladsen har vi klassikeren – håndvægte. De kan bruges af alle, som ønsker at styrketræne, og de fungerer godt til både øvelser tilegnet triceps og bryst såvel som biceps, ryg og skulder.

Der findes mange forskellige håndvægte, både hvad angår mærke, kvalitet og vægt, så derfor er det nemmeste nok, at du selv kigger på danske Abilica’s oversigt over håndvægte.

Hvis det skal være endnu mere komplet, så kan du også tage et kig på nogle af de færdige håndvægtesæt, som indeholder mange forskellige vægte.

#4 – Push-up bars

En af de allernemmeste måder at træne triceps og bryst på er ved at lave push-ups hjemme på stuegulvet. Det kan dog hurtigt belaste håndleddene, hvis man gør det forkert.

Derfor er der blevet udviklet nogle specielle push-up bars, som sørger for, at man kan placere sine hænder på en ergonomisk forsvarlig måde, og dermed undgå at skade sine håndled, når man lave sine push-ups. De fylder ikke meget i hjemmet, og kan nemt stilles frem, når træningen skal i gang.

#5 – Sjippetov

Sjippetovet er måske en af de allermest enkle og samtidig mest effektive redskaber til pulstræning. Der er en grund til, at professionelle sportsfolk hyppigt bruger dette simple redskab, når de gennemgår deres daglige træning.

 

Med et sjippetov kan man hurtigt få pulsen op i gear og forbrænde en masse kalorier. Sjippetovstræningen kan desuden med fordel kombineres med andre øvelser, f.eks. styrketræning, hvormed man træner kroppen på flere måder i samme ombæring.

#6 – Yogamåtte

Yogamåtten er god til flere forskellige ting. Først og fremmest er den naturligvis et must-have for enhver person, som holder af at dyrke yoga, eller som gerne vil i gang med at udøve denne øvelse.

Derudover egner sådan en måtte sig også perfekt til personer, som ønsker at lave styrke- og opstramningsøvelser i hjemmet. Yogamåtten fungerer perfekt til øvelser såsom planke, mavebøjninger, armstrækninger og mange flere.

#7 – Fitnessbold

Fitnessbolden er også blevet mere og mere udbredt i mange danskeres hjem i løbet af de senere år, og du kan vide dig sikker på, at ethvert fitnesscenter også har disse bolde liggende klar i hjørnet. Man kan nemlig lave en hel del gode øvelser med sådan en bold, og den kan kombineres med andre redskaber for at opnå en super effektiv træning.

En fitnessbold egner sig også godt til øvelser, som har til formål at øge stabiliseringsevnen, balanceevnen og generelt til genoptræning.

#8 – Romaskine

Nu kommer vi ned i den lidt mere eksklusive ende af top 10 listen over julegaver til fitnesstypen. På 8. pladsen har jeg valgt at placere romaskinen, da den er utrolig god til personer, som ønsker at kombinere styrketræning med puls- og konditionstræning.

På en romaskine bruger man nemlig de fleste af kroppens muskler, og samtidig får man hurtigt pulsen godt op, så forbrændingen af kalorier kan gå i gang. Romaskinen fylder naturligvis lidt mere end nogle af de andre ting, og derfor bør du også lige overveje, om vedkommende, du vil købe gaven til, rent faktisk har plads et eller andet sted i hjemmet.

#9 – Crosstrainer

Nu er vi kommet til en af danskernes foretrukne træningsmaskiner. Crosstrainerens popularitet og udviklet sig voldsomt de senere år, og tendensen ser ud til at fortsætte. De store forhandlere af fitnessmaskiner sender dagligt store antal af netop denne maskine af sted med fragtmanden.

 

En crosstrainer kombinerer, ligesom romaskinen, både styrke- og konditionstræning. Crosstraineren er dog en anelse mere effektiv end romaskinen på en række punkter, og den kræver også en del mere af udøveren. Men måske er det også netop udfordringen af sig selv og sine krop, som har gjort, at danskerne er så glade for netop denne maskine.

#10 – Løbebånd

Som afslutning på denne top 10 liste over julegaveidéer har jeg valgt at medtage løbebåndet. Der er på en eller anden måde sket en polarisering blandt de løbeglade danskere de senere år – den ene halvdel trækker mere og mere udendørs, hvor de foretrækker at løbe i det fri, mens den anden halvdel har taget de avancerede og populære løbebånd mere og mere til sig.

I dag kan man nemlig få løbebånd, som har en masse funktioner, der gør dem mere og mere realistiske. Der er endvidere mulighed for at holde øje med puls, kalorieforbrænding og meget mere.

Eftersom priserne på løbebånd spænder bredt afhængig af kvaliteten og funktionerne, så har jeg valgt at vise dig oversigten og alle løbebåndene, så du selv kan vælge prislejet.

Hvad ønsker du dig selv i julegave?

Hvis du helt selv kunne vælge, hvilken træningsmaskine eller redskab ville du så allerhelst selv ønske dig i julegave? Er det noget, som ikke står på listen?

Skriv meget gerne en kommentar herunder, så kan det være, at jeg tager den med på listen.

Artikler
Gokart er en sport med go’ gas!
Træningsudstyr
Kæmpe verdenssport oplever vækst i Danmark
Træningsudstyr
Fitnessguide: Dette kan du bruge en kettlebell til
There are currently no comments.