Træningsudstyr

Kæmpe verdenssport oplever vækst i Danmark


Basketball ligger i toppen som en af verdens mest populære sportsgrene, og der er god vækst i Danmark for den canadiske holdsport.

Basket i Danmark

I Danmark er interessen for basketball steget de seneste år. Der er mange basketklubber, der oplever et øget antal medlemmer på ungdomsholdene, der hjælper de mindre klubber med at konkurrere med de større, så det bliver mere attraktivt at spille basket, uanset hvor i landet man bor. Blandt de voksne er sporten også populær, og danske Bakken Bears er efter mange års succes herhjemme begyndt at konkurrere med udenlandske hold. Basketball får også mere sendetid i de danske fjernsyn. Det gælder både for aarhusianske Bears, når de spiller store opgør i udlandet, men i særdeleshed også for verdens største basketball liga, NBA, når dansk fjernsyn viser de største basketball kampe i verden fra de amerikanske kæmpearenaer.

Mange danskere følger aktivt med i NBA, og der er flere, både børn og voksne, der efterligner kæmpeatleternes stil og bærer deres spillertrøjer. Hvis du følger med i NBA, er du sikkert bekendt med James Hardens skæg, der har lagt vej til hans velkendte kælenavn ’The Beard’, eller Russell Westbrooks meget energiske ’celebrations’ efter et dunk, hvor han spænder musklerne og skriger ud til publikum. Du har med garanti også set Steph Currys ikoniske ritual på straffekastslinjen, hvor hans tandbeskytter hænger ud af munden, mens han tager sigte og fokuserer på målet. I så fald er du blot én af mange danskere, der har fået øjnene op for en af verdens førende sportsgrene.

Undgå skader

Hvis du overvejer at begynde at spille basketball, og selv hvis du allerede spiller, kan det være vigtigt at købe det rigtige udstyr. NBA-spillere løber ikke rundt med tandbeskyttere, svedbånd og shooting sleeves, bare fordi det ser smart ud. Tænderne er meget udsatte, når man spiller basketball, så derfor kan det være en god idé at købe en tandbeskytter, der både kan beskytte tænderne, holde din kæbe på plads og forhindre dig i at bide dig selv i tungen. Skyder man meget, kan det være hårdt for hele armen. Helt oppe fra skulderen, ned i albuen og helt ud i håndleddet. Derfor er et shooting sleeve et godt stykke udstyr, der holder armen varm, så skudbevægelsen foregår mere flydende og smertefrit. Det er også vigtigt, at man kan holde fast i bolden, mens man spiller. Svedbåndet kan hjælpe til, at dine hænder ikke bliver så våde, at du taber bolden, samt holde sveden væk fra øjnene, så du kan se, hvad der foregår på banen.

Det er også vigtigt, at du køber de rigtige basketballsko. Mange af de største NBA-spillere har designet deres egne basketsko i samarbejde med store amerikanske skomærker, der ligesom med spillertrøjerne er blevet meget populære blandt danske basketfans. Der findes mange forskellige slags basketsko, og det er vigtigt, at man finder nogle, der passer til ens spillestil, men de skal selvfølgelig også være behagelige at spille i.

Træningsudstyr
Træningsudstyr til hjemmet
Artikler
10 julegaveidéer til fitnesstypen
Træningsudstyr
Crosstraining for begyndere
There are currently no comments.