Træningsudstyr

Træningsudstyr til hjemmet


Træningsudstyr til hjemmet er til dato et meget aktuelt og relevant emne. Det har nemlig aldrig før været så populært og eftertragtet at træne og holde sig i form, som det er i dag. I denne artikel kigger vi på nogle af de forskellige muligheder og udvalg af effektivt træningsudstyr til hjemmet– så er der ikke længere nogle undskyldninger for ikke at komme i god form, tabe sig, eller træne sine muskler større.

Men hvorfor er træning, sundhed og god form egentlig blevet så populært? Jo, dels lever vi et moderniseret samfund med identitetsdannelse som et vigtigt omdrejningspunkt, og dels lever vi i en informationstid der gør, at vi  generelt set bliver konstant klogere og mere opmærksomme på vores krop og vigtigheden af vores sundhed.

Se listen med udstyr længere nede

Hvad enten man udøver cardio træning eller styrketræning, så findes der mange forskellige maskiner og udstyr, der med stor fordel kan benyttes til træningen. Og hvis man træder indenfor i stort set hvilket som helst fitnesscenter, så vil man finde et rigtig stort udvalg af både træningsmaskiner og fitnessudstyr med hver deres formål og effekter.

Bring dit træningsudstyr til hjemmet og træn, når DU vil

For mange mennesker er det dog ikke løsningen at træne i et fitnesscenter. Det kan skyldes mange forskellige ting; det kan være for dyrt, ligge for langt væk, eller måske synes man ikke om at træne i andre menneskers påsyn, hvilket er fuldt forståeligt – træning er en meget personlig ting for mange mennesker.

Hvad end grunden er, så findes der en simpel og relativ billig løsning. Man kan bringe det ønskede træningsudstyr til hjemmet og træne for sig selv i ro og fred, og hvornår man vil.

Der findes meget forskelligt træningsudstyr til hjemmet, og det er muligt at købe næsten al slags nødvendigt udstyr, uanset om man vil styrketræne, tabe sig, eller begge dele.

Herunder tager vi et kig på nogle af de mest effektive maskiner og redskaber til henholdsvis cardio træning, styrketræning og de mere afslappende øvelser:

Cardio træningsudstyr til hjemmet

Det vil være oplagt at nævne 3 slags maskiner som virkelig kan få pulsen og kalorieforbrændingen op – nemlig løbebånd, cross trainers og motionscykler. Selvom disse maskiner sagtens kan findes i en meget lav prisklasse,så kan vi dog sagtens trykke prisen endnu længere ned, ved at tage fat i nogle lidt mere lavpraktiske, men også yderst effektive redskaber.

1. Sjippetov – Så skal vi tilbage til skolegården – og alligevel ikke. I skolegården gik det nemlig oftest ud på at lave flotte tricks med sjippetovet, men i denne forbindelse bruger vi det udelukkende til, at få pulsen godt op, så vi kan få forbrændt nogle kalorier og nogle fedtceller og dermed opnå et effektivt vægttab. Vi har fundet frem til dette gode Adidas sjippetov hos Wupti. Vi tror bestemt ikke på, at Wupti-Pede dyrker særlig meget motion, men derfor kan du jo godt!

2. Stepbænk – På andenpladsen har vi valgt at placere den gode gamle 1-trins trappe. Med en stepbænk kan du let styre tempoet på din cardio træning, og den fylder næsten intet og kræver derfor minimal plads blandt dit træningsudstyr til hjemmet. Det skønne ved en stepbænk er desuden, at du også kan bruge den til andre øvelser. Den er f.eks. eksemplarisk til at have fødderne på, når man laver mavebøjninger, og kan også bruges til stående træning af læggene. Endnu en gang er vi faldet over et bud på en stepbænk fra Wupti – en lækker stepbænk med skridsikker overflade, hvilket er et must. Denne gang er det giganten Reebok, som står bag. Denne model er i øvrigt at finde i superkæden Fitness World’s centre.

3. Løbebånd – Ja, vi kommer ikke udenom det. Løbebåndet er nok et af de mest populære bud på effektivt træningsudstyr til hjemmet, og det forstår man godt. Moderne løbebånd er efterhånden så avancerede, at du kan holde øje med stort set ALT, du måtte have lyst til at vide under din cardio træning. Du kan holde øje med din puls, tid, distance og sågar hvor mange kalorier, du har forbrændt i løbet af din træning. Mange løbebånd er desuden udstyret med mulighed for at indtaste din højde og vægt, så du på den måde kan ramme endnu mere præcise tal, hvad angår f.eks. kalorieforbrænding og din optimale træningspuls (læs mere om den ønskede puls i denne artikel).

Der findes mange dyre løbebånd på markedet, og bevares – som med så meget andet betaler man ofte for kvalitet, men i mange tilfælde behøver man slet ikke at stige særlig højt op i prisklassen, førend kvaliteten allerede er i top og fuldstændig fyldestgørende. Nedenfor har vi fundet 3 løbebånd frem fra hver deres prisklasse, og ellers kan du lige her se hele Wupti’s flotte udvalg af løbebånd.

Titan Walkingband – Pris: 2.199,-. Dette er den billigste model i kataloget, men ikke desto mindre opfylder den mange af kravene til et godt og effektivt løbebånd, som nævnt ovenfor (f.eks. måling af distance og kalorieforbrænding). Løbebåndet er ikke forsynet med strøm, men skal derimod løbes i gang, som vi kender det fra spinningcykler – Så tillykke hvis du vælger dette løbebånd; du er ikke kun sund og sej, du er også miljøvenlig! Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at dette løbebånd kan klappes sammen og er derfor rigtig fornuftigt, hvis man har behov for lidt pladsbesparelse blandt sit træningsudstyr til hjemmet. Du kan se Titan’s løbebånd her ->

Kettler Løbebånd – Pris: 5.999,-. Prisniveauet er steget lidt, men det samme kan man sige om kvaliteten, teknologien og mulighederne. Dette flotte løbebånd har håndsensorer, så du kan måle din puls og hele tiden sikre dig, at du forbliver i dit ønskede pulsinterval for at opnå en god cardio træning og et effektivt vægttab. En lille men ret vigtig detalje ved dette løbebånd er, at det er udstyret med en god, solid støddæmpning. På denne måde passer du bedst muligt på dine fødder. Du kan se Kettler’s løbebånd her ->

Reebok Løbebånd – Pris: 8.799,-. Prismæssigt er der stadig en del til toppen af poppen, men det er som sagt slet ikke nødvendigt for at opnå top kvalitet og funktionalitet. Reebok’s bud på et godt, solidt og effektivt løbebånd har en del ekstra gode features. Heriblandt bør vi bl.a. kigge på muligheden for sammenklapning, hvilket er virkelig lækkert og flot klaret med så solidt og avanceret et løbebånd. Det skal også nævnes, at Reebok’s løbebånd har hele 24 forprogrammeret programmer, så du kan få en mere “realistisk” oplevelse, løbe i bakke-terræn, eller hvad du nu får lyst til. Sidst men absolut ikke mindst vil vi gerne påpege den luksus, at løbebåndet har 2 transporthjul, hvilket er guld værd, når der skal flyttes rundt derhjemme. Du kan se Reebok’s løbebånd her ->

Træningsudstyr til hjemmet som egner sig til styrketræning

Nu da vi har gennemgået nogle eksempler på træningsudstyr og træningsmaskiner til cardio træning, så vil vi tage et kig på afdelingen for styrketræning. Det er klart, at nogle af de styrketræningsmaskiner, som kan findes i diverse fitnesscentre, er lidt for store og voldsomme at have stående derhjemme. Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre at få mokket en benpresmaskine op i dagligstuen, men så må man selv tage kampen op med kæresten om, hvor fjernsynet eller sofaen så skal stå.

Ligesom med udstyret og maskinerne til cardio træning ovenfor, vil vi også herunder komme med vores 3 bud på effektivt træningsudstyr til hjemmet, når man vil styrketræne.

1. Håndvægte – Vi kan simpelthen ikke komme udenom håndvægte, når vi snakker styrketræning. De er naturligvis ideelle til at træne biceps, men det er ikke det eneste – de er også hamrende gode til træning af bryst, triceps, skulder, nakke, underarme og øvre ryg. Som du nok kan se, så er det altså et meget all-around redskab som fungerer godt til rigtig mange muskelgrupper. Hvis du skal have en maskine til hver af disse muskelgrupper blandt dit træningsudstyr til hjemmet, så vil du dels få et abnormt stort pladsmangel, og dels vil du købe dig fattig, inden du når halvvejs igennem sortimentet. Vi kan godt henvise til Wupti’s sortiment af udstyr til styketræning igen, men vi vil faktisk rigtig gerne slå et slag for Getbig’s udvalg af håndvægte, da valgmulighederne bare er kanon og meget større.

2. Træningsbænk – Har man sagt A, må man også sige B, og da vi har sagt håndvægte, bliver vi også nødt til at sige træningsbænk. Øvelserne til en stor del af de muskelgrupper, som vi nævnte i forbindelse med håndvægte ovenfor, er enten noget nær umulige eller meget problematiske at udføre uden en træningsbænk. Træningsbænke er typisk polstret med et blødt lag skumgummi og skind, så man ligger og/eller sidder behageligt, imens man træner. Der er som sådan ikke det helt store og avancerede, hvad angår indstillingerne på en træningsbænk, andet end indstillingen af graderne, når du skal justere hældningen på bænken. Vi har fundet en interessant og flot, rød bænk frem, igen meget passende fra Getbig. Denne Semi Pro træningsbænk har alle de nødvendige features; 3 positioner ved sæddet, 5 positioner ved ryglænet (inklusiv en hældning på -20 grader, så man har endnu flere muligheder for at træne forskellige muskelgrupper) – og så ser den bare hammer lækker ud. Du kan se Semi Pro’s træningsbænk fra Getbig her ->

3. Pull Up Bar – Så rykker vi over til sektionen for træningsudstyr til hjemmet for den lidt mere garvede udøver af styrketræning. Med en Pull Up Bar, eller Chin Up Bar som den også kaldes, træner man nemlig med sin egen kropsvægt. Det er en tand hårdere, men giver også rigtig meget til de muskelgrupper der benyttes. Som udgangspunkt monteres alle Pull Up Bars i dørkarmen, og nogle Bars kan skrues/boltes fast i dørkarmen, så de kan bære op til 300-400 kg. Men i langt de fleste tilfælde er det slet ikke nødvendigt med så meget modstandsdygtighed. De simpleste og mere billige Pull Up Bars kan snildt bære op til 100 kg. og vil man endnu højere op, f.eks. med ekstra vægt rundt om livet, så kan mange “almindelige” Pull Up Bars sagtens skrues fast for at øge maksvægten.

Ligesom med løbebåndende i sektionen for træningsudstyr til cardio træning ovenfor, vil vi også her vise et par eksempler på Pull Up Bars / Chin Up Bars.

Basic Chin Up Bar – Pris: 149,-. Denne model er, trods sin lave pris, solid, hårdfør og lige til at gå til. Den skal simpelthen bare pakkes ud af æsken, justeres med gevindene så den passer i dørkarmen, og bum – så kan du begynde at træne på præcis samme måde, som folk gør på kæmpestore, dyre stativer nede i fitnesscentret. Du kan se Getbig’s Basic Chin Up Bar her ->

Home Gym Chin Up Bar – Pris: 379,-. Her har vi så storebroderen til modellen ovenfor. Princippet for denne er sådan set det samme som ved den billigere model – her er der dog nogle flere grebmuligheder, så du lettere kan træne flere forskellige muskelgrupper. Vi synes bestemt, at de ekstra 230,- er givet godt ud, når vi snakker muligheder og alsidighed – men kun du kan naturligvis vurdere, om det er investeringen værd, eller om du bare vil nøjes med nogle af muskelgrupperne. Du kan se Home Gym Chin Up Baren fra Getbig her ->

Abslings – Pris: 249,-. Som en lille hurtig tilføjelse vil vi gerne kaste lys over dette lille fænomen. Hvis du vil træne dine mavemuskler ekstra godt og effektivt, så kig med her. Har du først monteret din Pull Up Bar / Chin Up Bar i dørkarmen, så kan du nemlig lynhurtigt påsætte disse 2 Abslings, stikke en arm igennem hver slynge, og så kan du ellers udøve ‘Hanging Abs’, som øvelsen populært hedder på engelsk. Du kan se Getbig’s Abslings her ->

Udstyr til afslappende øvelser og udstrækningsøvelser

Afslutningsvis vil vi gøre opmærksom på vigtigheden af udstrækning og cooldown efter endt træning. Der findes en masse fancy produkter derude, men reelt set behøver du bare en enkel og meget simple ting; en yogamåtte. Udover at være rigtig god til afslappende udstrækningsøvelser, så kan den med fordel også bruges til øvelser som mavebøjninger og rygbøjninger. Da vi synes, at Wupti og Getbig allerede har fået deres velfortjente mængde spotlight, vil vi her til sidst gerne henvise til en af Danmarks største forhandlere af helseprodukter – og yogamåtter, naturligvis. Du kan se Helsebixen’s flotte yogamåtter her ->

Træningsudstyr
Cyklen du tager med overalt
Træningsudstyr
Kæmpe verdenssport oplever vækst i Danmark
Træningsudstyr
Er du også på udkig efter det allerbedste cykelgear, til de allerbedste priser?
There are currently no comments.