Træningsudstyr

Crosstraining for begyndere


Crosstraining er blevet mere og mere populært blandt danskerne de senere år. Og nu har de effektive træningsmaskiner også fundet deres vej ind i danskernes hjem, så hjemmetræningen kan blive endnu bedre.

I denne lille guide kigger vi nærmere på nogle af de væsentligste spørgsmål vedrørende crosstraining og crosstrainere til hjemmet. Sidst i artiklen runder vi testvinderen ‘Abilica CrossTech’.

Hvad er en crosstrainer?

En crosstrainer er en træningsmaskine oplagt at have i hjemmet. Den populære træningsmaskine er et godt alternativ til løbebåndet. Med crosstraineren får du arbejdet med hele den nederste del af kroppen – uden at belaste benene.

Når du træner på crosstraineren er det som at gå eller løbe i luften, og du undgår på denne måde de hårde stød, når du rammer grunden. Derfor egner crosstraineren sig i særdeleshed til personer med skader.

Regelmæssig træning på crosstraineren kan være vejen frem til et effektivt vægttab. Håndtagene på træningsmaskinen lægger op til at også overkroppen bliver sat på arbejde med rig mulighed for at få pulsen op. Maskinen egner sig i særligt til kredsløbstræning, som på langt sigt kan være med til at give dig et sundere og længere liv.

Fordele ved at træne i hjemmet

Tidsaspektet er som regel en vigtig faktor, når du skal op at træne i dit lokale træningscenter. Det kræver tid at tage derhen, og du skal tage højde for centerets åbningstider.

Med en træningsmaskine som crosstraineren i hjemmet behøver du ikke længere bekymre dig om tid. Du kan træne, når du har lyst. Foruden at spare tid ved at vælge en crosstrainer kan du også spare penge.

Et træningscenter kan tilbyde et stort udvalg af forskellige træningsmaskiner, men hvorfor ikke investere dine penge i en crosstrainer som en nem og komfortabel allround træningsmaskine?

Hvilke muskler træner jeg på en crosstrainer?

Crosstraineren gør i høj grad brug af benene, hvorved hasemusklerne aktiveres. På nogle maskiner findes funktionen, der gør det muligt at simulere, at du går op ad en bakke. Dette øger stimuleringen af hasemusklerne.

Lårene er ømme efter en omgang træning på crosstraineren, men i modsætning til motionscyklen fordeler crosstraineren presset til forskellige muskelgrupper.

Når du træner aktiverer du den store sædemuskel, altså, bagdelen. Denne stimuleres især, når crosstraineren er indstillet til med en hældning.

Nogle crosstrainere har indbygget håndtag, som træner triceps og bryst, biceps og ryg.

Da træning på crosstraineren er kredsløbstræning bliver musklen hjertet også aktiveret.

Abilica CrossTech crosstrainer – Bedst i test

Abilica CrossTech crosstrainer vandt i 2015 bedst i test prisen. Kombinationen af en høj kvalitet og en god pris gjorde, at Abilica CrossTech fik en høj testscore.

Se hele testen her.

Abilica CrossTech crosstrainer har et unikt design med den karakteristiske røde farve. Maskinen er stabil og godt bygget med en høj EMS-modstand, hvilket man normalt kun ser i dyrere prisklasser.

  • Abilica CrossTech til 6.995,- hos Abilica.dk

Den høje EMS-modstand er med til at garantere en længere levetid. Skridtlængden og håndtagene på maskinen medvirker til, at træningen bliver effektiv og komfortabel.

Desuden kan maskinen tilpasses til både høje og lave brugere, idet pedalerne er justerbare og længden på håndtagene.

Computeren på træningsmaskinen kræver en smule tilvænning, men man lærer hurtigt de vigtigste kommandoer. Alt i alt er Abilica CrossTech et super bud på en god crosstrainer.

Træningsudstyr
Sådan kan du træne, når det passer dig
Artikler
10 julegaveidéer til fitnesstypen
Træningsudstyr
Cyklen du tager med overalt
There are currently no comments.