Fitness

Sådan styrker du din krop til dit arbejde


Hvad enten du har et stillesiddende eller et fysisk aktivt job, er det vigtigt, at du gør alt for at passe på din krop. Det er ikke sjovt at få skader, så det er bedre at være opmærksom på det fra start. Hvis du lærer at styrke din krop, er du bedre rustet til at klare dit arbejde uden at få nogle skader.

Men hvordan gør du bedst muligt det?

Gør bevægelse til en del af din daglige rutine

Hvis du styrker din krop og sørger for at bevæge dig, får du ikke lige så nemt skader på dit arbejde. Bevægelse er mange ting, så det handler bare om at finde en måde, der fungerer for dig. Hvis du har svært ved at vænne dig til at bevæge dig jævnligt, handler det blot om at gøre det til en fast del af din daglige rutine.

Du kan f.eks. gå en tur hver dag efter din aftensmad. Du kan også træne derhjemme 2-3 gange om ugen. Ellers kan du begynde til en sport, du synes er sjov. Der er mange forskellige muligheder, men det vigtigste er, at du får gjort bevægelse til noget, der passer ind i din hverdag.

Dyrk motion på din arbejdsplads

Det er også en mulighed at dyrke motion på din arbejdsplads. Det bliver nemlig mere og mere populært. Hvis du har et stillesiddende kontorjob, findes der nemlig specielle træningsmaskiner, som du kan bruge, imens du sidder ved din computer f.eks. På den måde sørger du for hele tiden at holde dig i gang. Normalt er det svært at få bevægelse ind i en hverdag på et kontor, men den slags træningsmaskiner gør det muligt. Dyrk motion på arbejdspladsen og pas på din krop.

Hvis du har et aktivt job, kommer bevægelse mere automatisk, så der handler det om at fokusere på gode arbejdsstillinger.

Fitness
Derfor skal du løbetræne – og det skal du gøre bagefter
Fitness
Sådan kommer du godt i gang med træningen
Fitness
Derfor burde du dyre motion