Diverse

Planlæg en sund kost hele ugen


Har du sat dig for øje at du vil leve sundere, er du uden tvivl faldet over ændring af madvaner. Måske du allerede har forsøgt dig med at løfte jern nede i centeret, og har begivet dig ud på utallige løbeture. Med sundhed følger dog en sund og varieret kost, så du kommer ikke helt udenom den. Det kan dog være utroligt svært altid at vælge det sunde valg, når snacktrangen melder sig efter en lang arbejdsdag. Her handler det om planlægning og tilgængelighed.

Tid til planlægning

”Den bedste start på dagen er med morgenmad”, har du måske hørt før. Om du spiser morgenmad eller ej, afgøres helt og fuldstændigt af, hvorvidt du er sulten eller ikke. Det kan dog, uanset hvad, være en god idé, hvis du hver morgen lige giver dig fem minutter til at planlægge dagen. Dette kan være ved runde spiseborde eller med benene slået op i sofaen. Giv dig her tid til at overveje, hvad du skal have at spise til (eventuelt) morgenmad, frokost, aftensmad og snacks. En bagerpose på vej til arbejde og en burger på vej hjem, er ikke umiddelbart de mest fornuftige valg du kan træffe. Hverken for din sundhed eller pengepung.

Hav frisk frugt tilgængeligt

Du kommer langt med planlægning, og behøver ikke gøre det hver morgen, men kan, når du bliver rutineret i det, begynde at planlægge hele uger i forvejen. På den måde vil du kunne lægge en madplan, og handle alt mad ind til ugen på én gang. På den måde undgår du også impulskøb. Du kommer ikke til pludselig at stå med en chokoladebar nede i dit lokale supermarked, fordi sukkertrangen meldte sig da du var afsted. Ved at handle én gang, kan du fylde køleskabet med lækre friske frugter, som du kan skære i stykker, så de er lette at spise, når du bliver snacken.

Diverse
Derfor kan søvn give dig en fladere mave
Diverse
Kaffeelskerens Guide til Silkeborg: 5 Uundværlige Cafeer
Diverse
Husk at overholde alle krav til stævner og arrangementer