Cardio

Kend dit løbeniveau, før du kan forbedre det


Alle kan blive en god løber, hvis man træner sig op til det. Det er dog vigtigt, at man kender sit eget løbeniveau, både så man kan presse sig selv nok til at blive bedre, men også så man ikke presser sig selv for meget og ender med at overanstrenge kroppen og måske pådrager sig en løbeskade. Hvis du løber på et løbebånd, kan det være med til at sikre dig, at du ikke oplever nogen form for modstand under løbeturen, og dermed kan du nemt og hurtigt se dine forbedringer. Du kan herunder få et overblik over, hvordan du forbedrer dig alt efter, om du er vant til at motionere lidt eller meget.

Løbeniveau når du ikke motionerer meget i forvejen

Hvis du ikke er vant til at motionere, er det vigtigt, at du gradvist vænner kroppen til den nye form for motion. Selv om du måske kan løbe 5 km, er det ikke er god idé at starte ud med det, da du meget hurtigt kommer til at overanstrenge kroppen. Det kan i stedet være en fornuftigt at starte stille ud med intervaltræning, hvor du eksempelvis løber i 2 minutter og går i 2 minutter, og hvor du med tiden begynder at løbe hurtigere og hurtigere.

Løbeniveau til den garvede motionist

Hvis du er vant til at motionere og gerne vil blive en endnu bedre løber, er det vigtigt, at du holder et højt tempo under løbetræningen. Alt efter hvor godt en løber du er i forvejen, kan du eksempelvis varme op i 10 minutter med let løb, løbe godt til i 15 minutter og til sidste bruge 5 minutter på at afjogge. Det vigtigste er, at du hele tiden søger efter at løbe hurtigere eller længere, og derudover er intervaltræning særligt godt, hvis du vil styrke din kondition og forbedre dit iltoptag.

Cardio
Alle kan finde tid til motion i hverdagen – og bør gøre det
Cardio
Cykling er en sund og effektiv motionsform
Cardio
Guide: find de rigtige løbesko til dig
There are currently no comments.