Kost og sundhed

Husker du at drikke nok vand?


Vi får ofte at vide, at vi skal huske at drikke nok vand. Men vi får knap så ofte at vide, hvorfor vand egentlig er så vigtigt og godt for os. Hvis du læser med her kan du blive klogere på, hvad vand gør ved kroppen, og hvorfor det især er vigtigt at drikke vand, når man træner. Husk derfor at tage en vandflaske med næste gang du skal i træningscentret, eller køb en af centrets kildevand med logo.

 

Bliv mere frisk og klar i hovedet med vand

Vand er livsvigtig for at holde vores kroppe i gang. Vi består af 50-60% vand, og hvis vi kommer bare en smule i underskud, vil det med det samme kunne mærkes i hovedet. Vand er nemlig med til at holde koncentrationsevnen og til at holde os friske, og hvis den ene af disse først er svækket, vil det også påvirke den anden. Ved at drikke nok vand i løbet af dagen – mellem 1-2 liter alt efter din størrelse og dit væsketab – holder du hovedet klart og kan bedre fokusere på dagens gøremål.

 

Drik mere vand, når du har svedt

Når vi sveder, udskiller kroppen væske, hvilket vil sige, at vandniveauet i kroppen bliver mindre. Derfor er det selvsagt utroligt vigtigt at drikke vand, når man træner og sveder, så man kan holde væskebalancen.

 

Vand kan hjælpe på vægttab

Hvis du gerne vil tabe dig, er der godt nyt – vand hjælper nemlig ikke kun med at holde dig mæt i længere tid, det hjælper også til at holde fordøjelsen i gang, så din krop fungerer optimalt og derved udskiller affaldsstoffer. Derudover kan vand hjælpe til med at øge stofskiftet i kroppen, så du forbrænder mere i løbet af dagen.

Kost og sundhed
Sådan kan du nemmere komme i form
Kost og sundhed
Det er effektivt og sikkert at fjerne karsprængninger med mikroscleroseringer
Kost og sundhed
Sådan bliver du sund i organerne
There are currently no comments.