Artikler

Gokart er en sport med go’ gas!


Drømmer du nogle gange om at være Formel-1 stjerne for en dag eller mere? Så burde du måske overveje at starte til gokart.

Mange anser gokart som udelukkende være en begivenhed til en drengerøvstur eller polterabend – hvilket det naturligvis sagtens kan være – men faktisk er gokart også en dybt seriøs sport. Det er endda ofte her, at verdens bedste racerkørere har startet deres karriere, inden det ”har taget fart” og er endt med præmier i millionklassen.

Gokart som sport

Gokart er et oplagt sted at starte for folk, der vil være racerkørere eller bare elsker at dyrke motorsporten. Selv det sociale samvær med ligesindede entusiaster kan være en årsag til at begive sig i kast med genren. Og så er det i øvrigt en sport, der både byder drenge og piger som unge og ældre velkomne!

Hvor kører man?

Der findes mange baner i Danmark, hvor man kan gå til gokart som sport. Både mellemstore og større byer har ofte en bane, der er velegnet dertil. Alt kørsel finder sted på en lukket bane og med andre kørere på et nogenlunde tilsvarende niveau.

Gokart kræver licens

Det kræver licens at køre gokart i Danmark, da det er en motorsport. Licensen koster dog blot 350 kroner for en 3 mdr. prøvelicens, hvor du så kan se sporten an.

Licens er foruden ret til at køre ofte nødvendig at fremvise for at leje en konkurrencegokart. Mange baner lader dig dog bruge din egen, hvis du har sådan en.

Er det dyrt?

Hvis du ønsker din helt personlige gokart, er det en sport, der er forbundet med en vis form for omkostninger. En begyndergokart koster mange tusinde kroner, men ved at købe en brugt, kan du typisk finde en 1-3 år gammel gokart til 6000-12000, hvor den standsmæssig er god.

Husk at beregne løbende omkostninger til reservedele og køreudstyr som dragt og hjelm.

Skal man være i god form?

På begynder- og amatørplan kræver gokart ikke, at du er i en bestemt god fysisk form. Men selv i de mindre løb, skal din krop på arbejde. Du spænder i kroppen, skal håndtere en gokart i høj fart og samtidig skal du bevare dit overblik og holde koncentrationen. Derfor er det naturligvis kun til din fordel, hvis du er i en fysisk form, der tillader din krop at håndtere flere omgange under fysisk pres, hvor du skal holde overblikket for ikke at tabe terræn.

Som nævnt er gokart dog både for drenge og piger og alle aldersgrupper. Der findes kort fortalt et område for enhver høj og rank som lille og rund.

 

Artikler
I form til bryllupsdagen?
Artikler
Bliv sommerklar med de helt rigtige damesandaler
Artikler
Undgå spændinger i nakken og hovedet
There are currently no comments.