Artikler

Undgå spændinger i nakken og hovedet


Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Mange unge eller personer med stillesiddende arbejde vil kunne nikke genkendende til, at man i løbet af dagen vil opleve spændinger i nakken. Dette kan føre til spændingshovedpine, som kan forhindre en i at gøre sit arbejde ordentligt, idet mange vil miste koncentrationen så snart spændingshovedpinen indtræffer. Vi har fundet tre gode råd til, hvordan du undgår spændinger i nakken og derfor også den dunkende spændingshovedpine.

1.      Køb en ny pude, som følger kroppens form

Der findes mange forskellige hovedpuder, da nogle kan lide flade, høje, bløde eller hårde puder, hvorfor pudeindustrien nærmest er blevet en videnskab for sig selv. Hvis du lider meget af spændinger i nakken og spændingshovedpine, så kan en tempur pude være en stor fordel for dig. Det er ikke bare en normal pude, men den følger din krops form, så du får den bedste støtte til om natten.

Du vil opleve, at dit hoved og din nakke får en god støtte, og du vil derfor få en fornemmelse af, at du svæver, når du sover. Det er en god investering, som kan være med til, at du ikke længere lider af spændinger.

2.      Styrk nakken og ryggen

Nakken og ryggen hænger sammen på grund af rygsøjlen, og du vil derfor opdage, at når du begynder at træne ryggen, så vil nakken også blive stærkere. Ryggen og nakken er omringet af en masse muskler, som du skal sørge for at træne grundigt og forsigtigt. Selvom ryggen består af mange store muskler, så er det vigtigt, at du træner forsigtigt, så du ikke pådrager dig skader, mens du er i gang med at forebygge smerter i nakken.

Der findes mange øvelser til ryggen, og der findes også øvelser til nakken, men der skal man igen være opmærksom på at lave øvelserne korrekt. Hvis du ikke har styrketrænet før, så kan det være meget fornuftigt at gennemgå øvelserne enten uden vægt eller med en let vægt, så du kommer ind i bevægelserne, inden du fylder mere vægt på. Det er en måde, hvorpå du mindsker risikoen for at blive mere skadet.

3.      Forbedring af din holdning

Mange, der har stillesiddende arbejde, vil også have en holdning derefter, hvorfor det er vigtigt, at du husker dig selv på, at du skal sidde med en god, ret holdning. Mange falder sammen på kontorer, hvis bordet og stolen ikke passer sammen i højden, eller på grund af at man ikke har styrke nok i musklerne til at holde sig oprejst i en ret position.

En dårlig holdning kan medføre nakkespændinger, idet der kommer mere pres på nakken. Har du derimod en god og ret holdning, vil det være ryggen, som bærer rundt på kroppen, hvilket den også sagtens kan holde til. Der findes mange forskellige hjælpemidler til dig, der har svært ved at holde dig ret. Du kan eksempelvis finde en holdningskorrigerende støtte, som sørger for, at din overkrop vil være rank, frem for at du bliver mere og mere foroverbøjet.

Artikler
I form til bryllupsdagen?
Artikler
Gokart er en sport med go’ gas!
Artikler
3 gode tips til effektiv styrketræning