HVILKE LØBESKO SKAL MAN VÆLGE? • Fitnessinfo.dk

HVILKE LØBESKO SKAL MAN VÆLGE?

Hvilke løbesko skal man vælge, og er der overhovedet forskel på de forskellige sko? Jeg forsøger at besvare nogle af de vigtigste spørgsmål, du måtte sidde med, når du skal vælge løbesko.

Jeg er ikke uddannet træner eller fitnessinstruktør, men jeg er selv løbeinteresseret og har løbet en del. Jeg har gennemgået meget brugbar information på engelsk omkring løb og typer af løbesko. I det her indlæg vil jeg derfor dele ud af nogle af de gode informationer og råd, som jeg har samlet sammen efterhånden.

Jeg har også selv gjort mig nogle erfaringer med løb. Blandt andet pronation, eller ”skævlanding”, som jeg kalder det, har givet mig store problemer.

Det emne kommer jeg ind på lidt længere nede, da det også er en vigtig ting at have med i dine overvejelser, når du stiller spørgsmålet: ”Hvilke løbesko skal man vælge?”

De skal passe godt

Glem udseendet – Løbesko kommer i en million forskellige farver og designs, og hold da op hvor ser det hele smart ud. Problemet er bare, at du for så vidt muligt skal forsøge at glemme udseendet et øjeblik. Du skal nemlig først og fremmest flytte fokus over på behageligheden af skoen.

Du får skader – Dine løbesko skal sidde godt på fødderne, uanset hvilken type løbesko du skal bruge. Det får højst sandsynligt store konsekvenser, hvis du ikke tager højde for komforten i dine sko. For at undgå eventuelle skader og overanstrengelser når du løber, skal du vælge nogle ordentlige løbesko.

Forskellige slags løbesko – Tunge løbere og langdistanceløbere anbefales for eksempel at bruge nogle mere holdbare sko, mens terrænsko er speciallavet til de af os, som bedst kan lide at løbe i mere naturligt og ujævnt terræn som f.eks. skov, strand og så videre, blandt andet fordi de er designet, så de griber bedre fat i underlaget, du løber på, og mindsker chancerne for at glide eller snuble.

Pronation

Skævlanding – Pronation er et begreb for, hvordan vi lander på fødderne. Nogle af os lander lige, mens andre lander skævt. Jeg kalder det skævlanding, da det giver mere mening for mig.

Hvordan sker det? – En skævlanding sker f.eks., når du lander med din fod, sådan så hælen enten vender indad eller udad. Det hedder henholdsvis overpronation, hvis hælen bliver slidt på indersiden, og underpronation, hvis hælen er slidt på ydersiden.

Selv hvis du ikke løber endnu, så kender du måske til problemet. Du kan nemlig også lave skævlandinger, når du går i dine almindelige hverdagssko.

Løbesko til pronation – Hvilke løbesko skal man vælge, hvis man har pronationsproblemer? Der findes forskellige løbesko, som er lavet, så de understøtter din pronation. Hvis du har en pronation, så anbefaler jeg helt klart, at du tager kontakt til din læge, eller som minimum søger vejledning hos din sportsforhandler, inden du køber dine løbesko.

3 forskellige typer løbesko

Støddæmpende løbesko – Løbesko med støddæmpende opbygning er gode til personer, som f.eks. har problemer med led eller knogler, og derfor døjer med at absorbere de stød, man får, når man løber.

Hvis du har sådan nogle problemer, så kan du meget nemt overbelaste dig selv endnu mere, hvis din løbesko ikke har en god støddæmpning. New Balance er f.eks. kendt for at lave gode og holdbare løbesko, også med støddæmpning.

Terrænløbesko – Hvis du holder af at løbe i mere ujævnt og naturligt terræn, så findes der også løbesko, som er lavet specielt til netop at løbe i terræn. Hos Billigsport24.dk kan du se et relativt stort udvalg af løbesko fra de anerkendte mærker, heriblandt de løbesko, som er lavet til terrænløb.

Det kan være, at du nyder at tage dine løbeture i skoven, langs stranden eller lignende steder. Og her er det en god idé at bruge et par terrænløbesko, da de griber bedre fat i den overflade, du løber på, så du ikke glider eller snubler.

Pronationssko – Der findes også sko, som er lavet til personer med pronationsproblemer. Er du skævlander, ligesom mig, så er der speciallavet en række gode sko fra de store og anerkendte producenter, som netop er designet til os skævlandere.

Du kan se nogle af mest populære sko til overpronation (se forklaring længere oppe) hos Billigsport24.dk her. Men husk, at det kan være en god idé at tage en snak med din læge, hvis du er lidt i tvivl om, hvorvidt du har pronationsproblemer eller ej.

Hvilke løbesko skal man vælge – Konklusion

Det er en videnskab i sig selv, hvis man vil være rigtig engageret i løbesporten som helhed. På samme måde er der mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge de helt rigtige løbesko.

Jeg håber, at du fandt svar på nogle af dine spørgsmål, og at du nu har lettere ved at vælge de bedste løbesko til dig.

Har du spørgsmål, eller kan du fortælle gode/dårlige ting om dine egne løbesko? Så må du meget gerne smide en kommentar herunder.

Tak fordi du læste med :-).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
HVILKE LØBESKO SKAL MAN VÆLGE?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

2 Responses to HVILKE LØBESKO SKAL MAN VÆLGE?

 1. Fredericka1979 juli 25, 2017 at 4:13 am #

  Hello blogger, do you monetize your blog ?
  There is easy method to earn extra money every month, just
  search on youtube – How to earn $25/hour selling articles

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. 95Dorris juli 29, 2017 at 11:22 pm #

  Hello blogger, i must say you have high quality content here.
  Your page should go viral. You need initial traffic only.
  How to get it? Search for: Mertiso’s tips go viral

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes