Hjemmetræning udstyr - Komplet 2017-guide til dig ⇒

Hjemmetræning udstyr – Komplet guide

Du vil gerne tabe dig eller opbygge dine muskler, men du er ikke fan af fitnesscentre. Det kan der være mange årsager til – måske synes du, det er for dyrt, tager for lang tid med transport, eller en god blanding.

Uanset hvad, så kan det være en fordel for dig at investere i udstyr til hjemmetræning. Det byder på en række fordele, som du ikke opnår i fitnesscentret.

I denne komplette guide ser vi nærmere på, hvilken slags træningsudstyr du bør vælge, alt efter om du vil tabe dig, opbygge muskler eller en god blanding. Vi kigger på de mest populære træningsmaskiner til hjemmet, og så får du gode råd til at spare penge på dine køb.

Hjemmetræning udstyr - Fitnessudstyr til hjemmetræning

Lad os dog lægge ud med at zoome lidt ind på nogle af fordelene ved at træne hjemme i stedet for i det lokale fitnesscenter.

Fordele ved hjemmetræning:

 • Ingen spildtid på transport
 • Ingen dyre abonnementer
 • Frihed til at træne, når du vil
 • Vælg præcis det udstyr, du har gavn af

Så meget tid kan du spare på hjemmetræning: Vi forestiller os, at du i gns. træner 4 gange ugentligt, og du har ca. 20 minutters transporttid til og fra dit fitnesscenter. Med hjemmetræning vil du dermed rundt regnet spare følgende antal timer:

 • Ugentligt: 2 timer (160 minutter)
 • Månedligt: 8,6 timer (516 minutter)
 • Årligt: 103,2 timer (6.192 minutter)

Der går med andre ord utrolig meget spildtid på transporten til og fra fitnesscentret. Den tid kan du med fordel bruge på andre ting; familien, kæresten, vennerne, hobbyer, arbejde osv. Du kan også vælge at bruge nogle af de mange timer på mere træning og dermed opnå endnu bedre resultater på samme tid.

Top 3 træningsudstyr til hjemmet

Tager vi udgangspunkt i, hvad danskerne har søgt mest efter på nettet de seneste 5 år, så tegner der sig et klart mønster over de mest eftertragtede træningsmaskiner og træningsudstyr til hjemmet.

Afhængig af, hvordan man opgør analysen, så er det mest populære træningsudstyr til hjemmet i numerisk orden disse:

 1. Kettlebell
 2. Håndvægte
 3. Løbebånd

Kettlebells har vundet utrolig meget indpas de senere år, både i fitnesscentrene såvel som i danskernes hjem.

De tunge kugler er særligt populære, fordi de hjælper til at træne kroppen på mange forskellige måder på samme tid – herunder smidighed, koordinering, kredsløb, styrke, balance, udholdenhed og kondition.

En af de førende leverandører af kettlebells i Danmark er Abilica, da de både har et stort udvalg, gode priser og høj kundetilfredshed.

Du kan se deres udvalg af kettlebells her.

Fordele ved Abilica:

 • 1-2 dages levering
 • Hele 60 dages fuld returret
 • Prisgaranti
 • Topscore i kundetilfredshed på TrustPilot
 • Lav fragt og gratis allerede fra ordre på 500,-

Foruden kettlebells, så er også løbebånd og håndvægte vokset i popularitet blandt os danskere i løbet af de sidste 5 år.

Løbebånd er oplagte til en god omgang konditionstræning direkte hjemme fra stuen, kælderen, træningslokalet, eller hvor end du nu måtte finde plads til maskinen. Langt de fleste løbebånd kan fås til rimelige priser i dag, og du får typisk indbyggede løbeprogrammer, mulighed for at tracke din udvikling mv., selv i de lavere prisklasser.

Du kan se en oversigt over de mest populære løbebånd hos Abilica her.

OBS: Du kan desuden bruge deres gratis online guide til valg af løbebånd.

Sidst men ikke mindst har vi håndvægtene, som også bliver løftet på fuld knald i de danske stuer. En håndvægt kan anvendes på forskellige måder, hvormed den bliver multifunktionel – måske ikke i lige så høj grad som en kettlebell, men stadig nok til at retfærdiggøre den stigende efterspørgsel.

Du kan bruge dine håndvægte til traditionelle vægtløftningsøvelser til at opbygge dine muskler i arme, skulder og bryst. Men du kan også bruge dine vægte til at træne din core og dermed få en bedre og mere stabil muskulatur i hele kroppen. Håndvægte er også velegnede til f.eks. lunges og genoptræning.

Abilica fører også et pænt udvalg af solide håndvægte, som du finder her.

Hertil har de ligeledes lavet en god guide til valg af håndvægte.

Hvilken type træning vil du lave?

Dit valg af træningsudstyr til hjemmet bør afhænge af, hvilken slags træning du ønsker at lave.

Eller sagt på en anden måde: Hvad vil du gerne opnå med din træning?

Vil du allerhelst tabe de ekstra kilo på maven, så kan en crosstrainer eller et løbebånd være vejen frem. Har du derimod mest lyst til at få styrket brystkassen eller dine biceps, så bør valget derimod falde på f.eks. håndvægte.

Som generel tommelfingerregel kan du tage udgangspunkt i følgende:

 • Vægttab og konditionstræning: Crosstrainer, løbebånd, motionscykel, sjippetop, stepbæk og lignende
 • Styrketræning og muskelopbygning: Kettlebell, vægtstænger, håndvægte og lignende
 • Blanding af begge eller funktionel træning: Crosstrainer, kettlebell, romaskine og lignende

Noget af det hjemme træningsudstyr, som giver bedst på hele kontoen, er en crosstrainer eller en kettlebell. Begge dele giver dig mulighed for både at få pulsen op og opbygge dine muskler på samme tid.

Hvor meget plads har du?

Når du har styr på, hvilken slags træning du ønsker at udføre, så skal du til at se lidt på din pladsmuligheder.

Det giver sig selv, at en stor crosstrainer eller et løbebånd fylder væsentligt mere end et sjippetop eller en kettlebell.

Har du god plads – f.eks. i et ekstra værelse, i kælderen eller i en mindre tilbygning til boligen, så kan du vælge at kombinere flere forskellige træningsmaskiner og træningsudstyr til hjemmet. Det er blevet mere og mere populært at indrette sit helt eget lille fitnesslokale direkte i privaten, hvor man har adgang til alt det nødvendige.

Er din plads begrænset, så vil vi anbefale dig et gå efter det træningsudstyr, som primært opfylde dine behov til træningen, og som giver dig flest muligheder på én gang:

 • Kettlebells
 • Crosstrainer
 • Håndvægte

OBS: En crosstrainer fylder en del, men da maskinen giver godt til både din kondition, udholdenhed og styrke, kan det anbefales at forsøge at finde plads til den derhjemme.

Hvad er dit budget?

Du sparer rigtig mange penge ved ikke at hoppe med på fitnesscentrenes abonnementer. Afhængig af dit center og dit medlemskab, så kan der snildt være tale om op til 3.000-4.000 kroner årligt.

Selvom det koster en smule at investere i dit eget træningsudstyr til hjemmet, så kan du alligevel hurtigt få dig en hel pæn, lille samling af forskelligt udstyr hen over et par år eller 3.

Hvis vi forestiller os, at du bruger 300,- om måneden på dit fitnesscenter, og du fra dags dato opsagde abonnementet og i stedet brugte det på fitnessudstyr til hjemmet, så ville du efter 3 år have råd til f.eks. følgende blanding:

 • 4 forskellige kettlebells
 • 1 løbebånd
 • 10 forskellige håndvægte
 • 1 sjippetop
 • 1 træningsmåtte

Når du skal i gang med din egen samling af hjemmeudstyr, så kan det selvfølgelig være nødvendigt at tage lidt ad gangen. Har du råd til at investere i f.eks. alle ovenstående ting på én gang og samtidig opsige dit fitnessmedlemsskab, så er det selvfølgelig bare en fordel.

Men hvis du skal investere lidt ad gangen, så anbefaler vi følgende rækkefølge:

OBS: Husk altid på, at du med en god løbetur i det fri, en håndfuld mavebøjninger og nogle lunges hjemme i stuen kan komme godt i gang for 0,- indtil du har det forskellige udstyr.

Udstyr til vægttab

Når du skal gennemføre et effektivt vægttab, så gælder et helt enkelt regnestykke:

Du skal forbrænde flere kalorier, end du indtager.

Det kan du gøre på mange måder; du kan dels reducere dit kalorieindtag ved at spise sundere eller mindre, dels kan du forøge din kalorieforbrænding.

Den bedste måde at øge din kalorieforbrænding er via cardiotræning, eller konditionstræning, som det også hedder på mundret dansk.

Ved at få pulsen op og holde den oppe, så sikrer du en højere forbrænding af kalorier og fedt. Dermed skal du bruge nogle træningsmaskiner eller udstyr til hjemmetræning, som netop hjælper dig til at få pulsen godt op.

Nogle af de mest effektive redskaber og maskiner til vægttab er følgende:

 • Crosstrainer – Du bruger hele kroppen aktivt og får både pulsen op, samtidig med at du styrke musklerne i kroppen
 • Løbebånd – Har du ikke mod på at tonse ud ad de brogede gader i byen – evt. i regn og slud -, så kan et løbebånd være et godt alternativ. Selvom du forbrænder lidt færre kalorier end på en crosstrainer, så er løbebåndet fortsat en af de bedste træningsmaskiner til hjemmet, når det gælder fedtforbrænding
 • Sjippetop – Noget så simpelt som et sjippetov kan have helt vanvittig indvirkning på din forbrænding af kalorier, såfremt du holder fast i træningen. Det er nemlig meget hårdt at lave træning med sjippetop i starten, men netop derfor bør du fortsætte, til du bliver rutineret
 • Stepbænk – En stepbænk er også en god og enkel måde at få pulsen op på. Det kan være hård træning for dine lår og lægmuskler i starten, men det er en god vej til vægttab i hjemmet

Når du bruger Abilica som din leverandør, så har du hele 60 dages returret, hvis du skifter mening undervejs. Du kan se deres udvalg af udstyr til vægttab og konditionstræning under fanen ’Kondition’ i toppen af deres hjemmeside.

Udstyr til styrketræning

Er du mere interesseret i at få opbygget en god muskulatur, så skal du bruge udstyr til styrketræning og vægtløftning.

Du kan enten gå all-in og vælge en multistation, som giver dig direkte adgang til træning af forskellige muskler i én og samme maskine. De koster en pæn portion penge, men har du råd til investeringen, så er pengene givet godt ud.

Synes du ikke lige, at du har råd til at lægge hverken 5, 10 eller 20.000,- i en multistation her og nu, så kan du starte med at investere i en håndfuld gode håndvægte.

Hvis du i forvejen er bekendt med styrketræning, så ved du også, at du skal bruge forskellige håndvægte til de forskellige muskelgrupper. Eksempelvis vil du have behov for mere vægt til at træne bryst og triceps end til dine biceps og skuldre (gennemsnitligt set).

Sørg derfor for, at du vælger nogle håndvægte med forskellig vægt, så du har noget af vælge imellem. Du kan også med fordel bestille nogle vægte, der vejer en anelse mere, end du kan træne med lige nu. Da du formentlig kommer til at gå op i vægt inden for en overskuelig fremtid, kan du nemlig lige så godt spare pengene på fragt og få disse hjem i samme ombæring.

Du kan købe håndvægte enkeltvis eller i større pakker med stativ afhængig af dit budget her og nu. Se udvalget af håndvægte hos Abilica her.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
No comments yet.

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes