GÆSTEBLOGGER - 5 UNDERVURDERET PROTEINKILDER • Fitnessinfo.dk

GÆSTEBLOGGER – 5 UNDERVURDERET PROTEINKILDER

Skrevet af gæsteblogger Halfdan Timm:Halfdan Timm

Protein er super vigtigt – hvis du er interesseret i at bygge muskler er protein dine byggesten, mens du, fordi protein har en mindre energimængde end alkohol, fedt og den samme som kulhydrat også er interessant i forhold til et vægttab.

De fleste af os ved, at kød – både rødt kød, kylling og fisk – indeholder megen protein. Derudover benytter mange sig af muligheden for at få ekstra protein ind ad døren ved hjælp af proteinpulver.

Men der findes også andre naturlige, sunde kilder, der hjælper dig, hvad end du vil tabe dig eller vil tage vægt på – gode, sunde og undervurderede kilder til protein.

Herunder mine fem forslag:

1 – Champignon

Champignon – yeps, den lille svamp, som du for cirka 10 kroner kan få et halvt kilo af i Netto – indeholder relativt set lige så meget protein som kød. Hele 3 gram per 100 gram er ren protein.

Og det er endda en anden type af protein, end du finder i kød. Der findes mange forskellige typer af aminosyrer og protein, og med champignon får ud dækket dit behov for en af de mere alternative.

Jeg plejer selv at spise champignon, efter de har været en tur på panden – gerne i en sammenvæltning eller fx i en kyllingeburger, som på billedet herunder:

kyllingburger

2 – Nødder

Nødder – mandler som det normale eksempel – indeholder 20-23 gram protein per 100 gram.

Du skal passe på med at spise for mange nødder, hvis du er interesseret i at tabe dig lidt. Nødder indeholder nemlig rigtigt meget energi og sunde fedtsyrer. Du kan hurtigt indtage nogle hundrede kalorier. Så hvis du er interesseret i at vokse er nødder en suveræn spise.

Nødder er desværre halvdyre – du slipper næppe for under 45 kroner per halvkilo i Danmark. Spis gerne et hundrede gram nødder om dagen for at få et godt skud protein og sunde fedtsyrer.

3 – Bønner

Bønner – De er måske ikke særligt spændende, men de indeholder en del protein og koster ikke mange penge. Sorte bønner indeholder 15 gram, kidneybønner 17 gram og hvide bønner 17 gram protein per 100 gram bønner.

Og det smukke ved bønner, foruden den meget lave pris, er, at de kan bruges i det meste af den madlavning, du i forvejen laver.

4 – Parmesanost

Parmesanost – Ja, den havde du nok ikke set komme.

Parmesanost indeholder 42 gram protein per 100 gram. Men det indeholder til gengæld også ret meget energi og de færreste af os har lyst til at spise parmesanost helt råt.

Men nu kan du have en smule bedre samvittighed, næste gang du spiser en god pizza med lækker ost på.

5 – Spirulina

Spirulina – Endnu en, der for de fleste danskere er ukendt.

Spirulina er en paraplybetegnelse for en række såkaldte cyanobakterier.

Bakterierne er super sunde. De øger din antioxidant kapacitet, har gunstig virkning på dit immunforsvar og indeholder 58 gram protein per 100 gram.

Spirulina indtages typisk per pilleform, så du vil aldrig få mere end et par gram om dagen. Det er ikke en faktisk kilde til protein, og det er lidt snyd, jeg har taget den med på listen.

Men Spirulina er et interessant kosttilskud, mange danskere med fordel kunne overveje.

Protein er super sundt, hvad end dit mål er at tabe dig eller at tage på i vægt. Det nemmeste er blot at købe proteinpulver, men de naturlige kilder er som udgangspunkt bedre, hvis du kan klare at knalde et par hundrede gram nødder, lidt parmesanost og eventuelt en pille Spirulina ned en gang imellem. Din krop vil takke dig for det.

Tak for din opmærksom – Jeg henviser til helsekostshoppen Helsebixen.dk for mere information om spændende kosttilskud og proteinkilder :-).

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
GÆSTEBLOGGER - 5 UNDERVURDERET PROTEINKILDER, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

4 Responses to GÆSTEBLOGGER – 5 UNDERVURDERET PROTEINKILDER

 1. Stan november 2, 2013 at 4:56 pm #

  Hvor kan man finde sorte bønner i københavn?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Mads Grønlund november 3, 2013 at 12:11 am #

  Hej Stan

  Jeg vil tro, at du kan finde de sorte bønner i stort set hvilket som helst supermarked. Og skulle det være tilfældet, at du ikke kan, så kan du med garanti i nogle specielle grønthandlere, helsebutikker eller lignende.

  Hilsen Mads

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Kevin Ørskov marts 4, 2014 at 10:05 pm #

  Hvis folk gerne vil have en ‘cheat-day’ med lidt ekstra fedt på menuen, så er flæskesvær egentlig også rigtig gode!
  Flæskesvær indeholder ~58 gram protein pr. 100 gram. Det tror jeg de fleste mennesker overser.

  Dog indeholde flæskesvær desværre også ~40 gram fedt pr. 100 gram, så det er ikke særlig meget man skal spise af det, før man skal tænke sig om 😉

  Men flæskesvær er helt ideelt, hvis man gerne vil have en rigtig ‘cheat-day’!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Jonathan marts 12, 2014 at 1:57 pm #

   “Før man skal tænke sig om”? Hvad snakker du om?

   Om noget skulle det da være de voldsomme carbs i flæskesvær, at du skulle tage afstand fra. Har du en cheat day, så er flæskesvær helt fint som supplement, hvis du ikke har opnået dine kcal – men ikke som supplement til dine makronutrienter, men derimod som ren og skær påfyldning af kcal.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes